Yaş gruplarına göre düzenlenmiş, çok yönlü gelişimleri destekleyici fiziksel ve sosyal etkinliklerimizden bazıları;

DRAMA
Okulumuz, çocukların yaş gelişim özelliklerini destekleyen ve ileriye taşımayı hedefleyen; ifade gücü yüksek, düşünme becerileri gelişmiş, öğrenmeye istekli, sosyal duyarlılığa sahip olan bireyler yetiştirecek, yaratıcı drama programları yapılandırmak ve uygulamaktadır.

MÜZİK
Metropol okullarında uygulanan müzik programı ile çocuklara, çeşitli ritim aletleri ile ritim çalışmaları yaptırılarak, şarkılar dramatize edilerek müzikal yeteneği geliştirilmektedir.

SATRANÇ
Satranç, çocuklarımızın zihinsel gelişiminde aktif ve etkili bir araçtır. İçsel hareket planının oluşmasında satrancın son derece önemli ve büyük rolü vardır.

BEDEN EĞiTiMi
Metropol okullarında uygulanan Beden Eğitimi programının amacı; Okul öncesi dönem çocuklarının hareket ihtiyaçlarını karşılayacak etkinliklerle, çocukların büyük ve küçük kas koordinasyonunu, dayanıklılığını, kuvvet ve esnekliğini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.